• september

    5

    2015
  • 3930
  • 0
De 4 spouwmuurisolatie tips

De 4 spouwmuurisolatie tips

Ben je aan het overwegen om spouwmuurisolatie aan te leggen of aan te laten leggen, dan heb je vast wel gemerkt dat er een aantal dingen zijn waarop gelet zou moeten worden. Nu is dat heel prima, maar is het niet handig om tevens een aantal spouwmuurisolatie tips mee te nemen nog voordat je begint met alles aan te leggen? Zelf spouwmuurisolatie aanleggen is namelijk zeker mogelijk, maar soms moet je weten wanneer je iets beter uit kunt besteden. Daarom geven wij de spouwmuurisolatie tips voor beide manieren van aanpak.

Maak een plan voordat je begint

Voordat je begint met het aanleggen van spouwmuurisolatie is het verstandig een plan te maken. Hoe ga je het aanpakken, hoeveel materiaal heb je nodig en hoe ga je dat ophalen? Dit is ook een goed moment om te kijken of al het gereedschap aanwezig is dat je nodig hebt. Wanneer je een complete muur eruit hebt liggen en de isolatie erin hangt, maar je bent je nietpistool vergeten op te halen bij je vader, dan heb je een probleem dat makkelijk vermeden had kunnen worden.

Wees eerlijk tegenover jezelf

Weet je zeker dat je de klus aankunt, dan kun je beginnen. Wees tijdens het werken eerlijk tegen jezelf. Een plank die net te kort of te lang is valt wellicht niet op, maar wil je het jezelf echt makkelijk maken wanneer het aankomt op het renoveren van jouw vastgoed? Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de materialen en de toestand waarin de muur zelf verkeerd. Ziet het er niet al te best uit, wees dan eerlijk en besluit de materialen of de muur te vervangen. Nu je er toch mee bezig bent, is het net zo slim om de klus volledig af te maken en geen losse eindjes te laten liggen.

Pas op met glaswol en steenwol

Glaswol en steenwol zijn makkelijke materialen om mee te werken. Dat wil zeggen, ze zijn flexibel, makkelijk te verwerken en eenvoudig in gebruik. Er zitten echter een paar heel kleine nadelen aan deze materialen, en dat zijn de heel kleine deeltjes die een enorme irritatie teweeg kunnen brengen. Zorg voor een mondkapje tijdens het werken met deze materialen en krab jezelf niet tijdens het werken. Dit zal ervoor zorgen dat je de kleine deeltjes de huid indrukt, waar deze nog wekenlang kunnen jeuken. Werk het project af, trek de kleding uit en stap onder de douche. Dat is volgens velen de beste oplossing tegen de irritatie.

Hulp of geen hulp?

Nog eentje voor de spouwmuurisolatie tips. Vragen om hulp kan heel handig lijken, maar meer dan één persoon als extra hand kun je eigenlijk niet gebruiken. Het is een perfecte klus om alleen of met twee mensen te doen, de rest zal alleen maar in de weg lopen en dit zal het werk echt niet bevorderen. Daarnaast zal je toch muur voor muur moeten werken om te zien hoe je uitkomt. Extra hulp is niet altijd even handig.

© Copyright 2015 ASPMA